Vanaf €20,- Gratis Verzending!

De eerste keer

Welke was jouw eerste damestas? 

In mijn geval waren het de eerste twee. De eerste twee damestassen die ik met mijn eerste twee salarissen had gekocht. Ik weet nog exact hoe deze eruit zagen! Eerder had ik al tassen gehad, maar deze kunnen nooit zo bijzonder zijn geweest anders was ik ze niet vergeten. Het is waarschijnlijker dat ik het vergeten ben omdat ik het gekregen had en niet zelf had uitgekozen, maar goed. Na de eerste twee volgden er nog heel wat meer… Naarmate ik meer geld ging verdienen, werd de kwaliteit steeds beter en daarmee de damestas steeds duurder. Ik houd ook van schoenen en kleding, maar toch niet zoveel als van tassen ondanks dat ik ook over schoenen een boek vol kan schrijven.

De damestas en ik

Ik heb altijd wel favorieten in mijn persoonlijke collectie, maar geen enkele ben ik trouw. Daarom heb ik er ook zo veel. Ik weet niet waarom ik zo dol ben op damestassen. Het is waarschijnlijk mijn beste metgezel want ik loop werkelijk nooit zonder een damestas. Ik laat mij zelfs niet graag fotograferen zonder damestas. Elke damestas dat ik mooi vind wil ik dragen en mijn verlanglijstje is nog lang niet af… Ik ben niet gevoelig voor merken, maar de Haute Couture huizen maken op hun beurt wel de mooiste damestassen. Soms gaat de liefde zo ver dat ik het belangrijker vind om na te denken over de accessoires dan de kleding wanneer ik een uitnodiging voor een feest ontvang. 

Wat ik mij daarom wel eens afvraag; Wat zegt de liefde voor damestassen over een vrouw? Waar ik er veel van heb, zijn er genoeg vrouwen die er trouw blijven aan één. Specifieke studies over damestassen en vrouwen ben ik nog concreet aan het zoeken. Is er een link te vinden tussen de persoonlijke liefdesrelaties en de relatie met damestassen? Wellicht gaat dit iets ver, maar is dat wel zo? Kijk maar eens naar het straatbeeld, het aantal vrouwen dat zonder tas loopt kun je waarschijnlijk maar met één hand tellen of misschien niet eens. Het is voor mij duidelijk dat ik dergelijke studies in ieder geval eerst voor mezelf wil onderzoeken. 

Productie

Er is tot nu toe geen enkele damestas dat ik ooit zelf geproduceerd heb. Landen als China en Turkije produceren damestassen op grote schaal. Ik heb de ambitie om dit in de toekomst ook te gaan doen, van grondstof tot eindproduct. Dat lijkt mij geweldig. Ik wil er alles over weten en weet zelfs al hoe ik de eerste collectie zou willen hebben. Uiteraard in de meest bijzondere kleuren en met de mooiste ijzerwaren. Totdat het zover is valt er nog genoeg te leren en verzamelen uit de productie van anderen. Ik ben ook niet vies van tweedehands of pre-loved damestassen. Elke vrouw draagt het namelijk anders en het doet immers niet af aan de schoonheid van de handtas. 

Gooi damestassen die je niet meer draagt nooit weg! Er zijn duurzame manieren om er nieuwe tassen van te maken of een ander er gelukkig mee te maken. Hiermee bedoel ik niet eens zo zeer om deze op een veilingsite te plaatsen. In lage lonen landen komen vrouwen ook graag goed voor de dag, daarom kun je nooit teveel tassen hebben. Geef deze tassen aan hen.  Voldoening hoeft namelijk niet altijd uit geld te komen!