De vrouw

De behoefte om goed voor de dag te komen, elke vrouw gaat er op haar eigen manier mee om. Factoren die hier sterk op inspelen zijn de referentiekader en de kringen waarin je je begeeft. Feit is dat er ook iets als een schoonheidsideaal bestaat en dat dit de vrouw opgelegd wordt.

Ik vind het persoonlijk leuker om naar een vrouw te kijken wanneer zij moeite heeft gedaan voor haar uiterlijk. Immers, wat is schoonheid als dit niet gezien wordt? Echter worden veel vrouwen ongemakkelijk als er veel moois valt te zien valt bij een andere vrouw. Zij gaan dan snel op zoek naar factoren (smoesjes) om ergens een maar achter te kunnen plakken. Ik heb het hier niet over hoe knap een vrouw is. Ik heb het over het voorkomen van de vrouw. 

In de praktijk

Het gebruik van make-up, mooie kwalitatieve kleding of specifieke merkkleding. Het gebruik van bijouterieën, sieraden en andere accessoires. De keuze in kapsels en het dragen van hakken. Allemaal tools die ingezet kunnen worden om goed voor de dag te komen. Als je kijkt naar de maatschappij zijn er genoeg verschillen en is elke vrouw werkelijk uniek, zelfs als zij iemand nabootst. Verschil moet er zijn anders waren wij allemaal hetzelfde. Een vraag die mij wel eens bezighoudt, hoe zeker zijn vrouwen in wat zij kiezen voor zichzelf? Des te meer een vrouw zich opmaakt, accessoires en hakken draagt. Hoe eerder een andere vrouw hier ongemakkelijk van wordt. 

Eerder zei ik al dat er op zoek wordt gegaan naar factoren (smoesjes) die snel uiten in een maar en een mening. Concreet gezegd kleed een vrouw zich opzichtig als zij iets meer doet. Dat is de mening want dit woord ,wordt vaak al snel genoemd. Hoezo opzichtig? Het kan natuurlijk ook andersom. De saaie vrouw die minder moeite wilt doen om goed voor de dag te komen. Hoezo saai? Elke vrouw moet toch doen waar zij zich goed bij voelt? Vrouwen zouden zich wat minder bezig moeten houden met elkaar. Bovendien moeten wij elkaar ook wat meer in de waarde laten en meer voor je uiterlijk willen doen is uiteindelijk een kwestie van smaak. Jij hoeft er niet van te houden, maar een ander misschien wel?

Wie bepaalt nu wat mooi is of hoe het hoort? Je kunt het dan eigenlijk ook nooit goed doen. Doe je veel dan is er commentaar, doe je weinig dan is er ook commentaar. Er is niets mis met een mening, maar waarom willen wij die zo graag vormen? Waarom gaan wij hier naar op zoek? Het is niet altijd nodig om deze te hebben en het is ook niet altijd nodig om iets te zeggen. Dan heb ik het lichaam en het gebruik van bijvoorbeeld tatoeages en piercings nog achterwege gelaten... De maatschappij kan het de vrouw moeilijk maken, zouden vrouwen elkaar dan niet juist wat meer moeten steunen? Ik ben mij ervan bewust dat dit niet altijd zo simpel ligt, maar het kan echt wel beter alleen al door de dingen positiever te bekijken.

In het kader van het nooit goed kunnen doen, kun je maar beter zeker zijn van jezelf en in de keuzes die je voor jezelf maakt. Zelfvertrouwen is het sterkste strijdwapen.