Leer (2)


Leer- De geschiedenis

We gaan terug in de oude tijd om de analyse over leer te kunnen vervolgen. 

Met de ontdekking van gereedschap uit de steentijd om huiden en botten mee te kunnen bewerken, is geconcludeerd dat de huiden van dieren werden gebruikt door de mens. Ook wordt aangenomen dat het doel hiervan was om weerstand te kunnen bieden tegen het klimaat. Het kan niet anders dan dat de huiden direct na de jacht werden bewerkt en hoe beter de materialen, hoe duurzamer de huiden. In Egypte, China en Mesopotamië is leer gemaakt dat vandaag zo een 8.000 jaar terug gaat. Bovendien is het ook bewezen dat bijvoorbeeld de Babyloniërs en Assyriërs het vakmanschap van leer bewerken al beheersten. 

Frankrijk

Als wij iets minder ver terug gaan in de tijd brengt dit ons bij Frankrijk. De ambacht van leer werd tot het ontstaan van de Middeleeuwen niet gewaardeerd, vanwege de onaangename geur ervan. In de Middeleeuwen ontstonden er gilden in de looi industrie en werden deze gereguleerd. Deze moesten op specifieke, aangewezen locaties opereren. In gebieden aan de rivier vanwege de vele hoeveelheid water dat ervoor nodig was. Er ontstonden steeds meer gilden en vanwege het belang van leer in de oorlogvoering werd er steeds meer toegestaan. Zo kwamen er ook meer specifieke handelsgroepen in de leerindustrie, zoals handschoenen makers. In de 18de eeuw was Frankrijk de grootste producent van kwalitatieve leer. In de 20ste eeuw was Frankrijk dit nog steeds met Italië als belangrijkste export land. 

Er zijn culturen waar kleding en voorwerpen een belangrijke betekenis hebben en een belangrijke rol spelen in het leven van mensen en hun gemeenschap. Het gaat hierbij veel verder dan zichzelf slechts te beschermen. In Noord-Amerika zijn er inheemse stammen die de ambacht bewust doorgeven van generatie tot generatie. De wijze van leer bewerken en decoreren is een culturele traditie. Door het gebruik van specifieke decoraties en symbolen. De leerindustrie van Marokko is al oud en gaat terug tot de 8ste eeuw, waar producten werden gemaakt en geëxporteerd. Deze waren bekend om de kleur en prachtige structuur. De industrie is vandaag nog steeds op gang en op de lokale markten worden de producten daarvan verkocht. De productie van leer heeft hier een sociale en symbolische functie.

De zadel

Leer is vooral veel gebruikt in de productie van zadels. De Arabische zadel als gevolg van de kruistochten, werd in de 9de eeuw geïntroduceerd in Europa. Het produceren van zadels was al een ambacht in islamitische landen. Wat het later ook in Spanje, Frankrijk en Wenen werd. Zadelmakerij was een ware vakmanschap. Hermes begon in 1837 en was een zadelmaker in het chique Faubourg Saint-Honore met zeer geraffineerde en kwalitatieve leer. Door de komst van de industriële revolutie verdween in Europa het massale gebruik van paarden. Zadelmakerij was niet meer een noodzaak, maar eerder recreatie geworden.

Een nieuw tijdperk

In het westen vond op een bepaalde moment in de geschiedenis een verschuiving plaats: Er werd gereisd door de massale komst van voertuigen in de 20ste eeuw. Leer wordt belangrijk in de kleding om te kunnen beschermen tegen alle ongemakken onderweg. Hierdoor werden er veel meer kleding en accessoires van leer geproduceerd. Asfalt werd namelijk nog niet gebruikt. Ook wordt leer massaal gebruikt in de productie van de vervoersmiddelen zelf. Emile-Maurice Hermes, kleinzoon van de oprichter van het prestigieuze merk Hermes, werd verantwoordelijk voor het bedrijf in dit tijdperk. 

Op deze manier werd de productie van het bedrijf uitgebreid naar nieuwe producten zoals bagage en accessoires voor tijdens het reizen. Hiermee reageerde Hermes direct op de behoefte van een veranderende leefstijl. Het was ook Hermes die het gebruik van de rits introduceerde in Frankrijk, wat wij vandaag als vanzelfsprekend beschouwen.

Louis Vuitton maakte van reizen eind 1800 werkelijk een kunst en paste zijn bagage aan op de gemakken van auto's en spoorwegen. Zo hield hij rekening met praktische vormen en bij de inhoud ervan hield hij rekening met praktische compartimenten om specifieke accessoires in op te kunnen bergen. Om namaak te voorkomen ontwikkelde hij de beroemde monogram.

Leer is dus werkelijk een noodzaak om weerstand te kunnen bieden tegen het klimaat en later ook in de oorlogvoering. Bovendien kan het ook betekenis hebben in een cultuur. Met het gebruik van paarden als vervoersmiddel staat de zadel centraal, dat wordt geproduceerd van leer. Het tijdperk waarin er meer voertuigen komen in de 20ste eeuw bepaald het gebruik van leer in het heden. Er zijn echter nog een aantal andere ontwikkelingen die dit bepalen. Welke dit zijn en het nieuwe gebruik van leer in de 21ste eeuw komt terug in deel drie van de Elegánsia blogs over leer.