Mode accessoires

Een passie dat al op jonge leeftijd begon. Deze zijn voor mij niet weg te denken bij de kleding en überhaupt niet meer weg te denken uit de mode: Mode accessoires.

Kleding zegt vaak niet eens zoveel want accessoires geven meer betekenis aan kleding. Vandaag krijgt het voor mijn gevoel niet de aandacht dat het verdiend. Het aanbod zelf aan accessoires is super hoog. Bovendien zijn er ook veel aanbieders. Het uitgangspunt is om de kleding te stylen, maar hoeveel kijken er oprecht naar de stijl te personaliseren met de accessoires? Om dit kracht bij te zetten wil ik even kort, terug in de geschiedenis van Europa. Een belangrijke westerse verschuiving vanaf de 19de eeuw is dat adellijk machtsvertoon minder belangrijk werd onder mannen. Begrippen als democratie en verlichting dringen door. Mannen kiezen vanaf nu voor een sober pak om te dragen. Kleding werd daarmee uniform. De keuzes in accessoires werden hiermee direct prioriteit. Het zat het juist in de accessoires die iets zeiden over de persoon. In de details van de accessoires wist de man de aandacht op zich te richten. 

Uiteraard vinden er nog genoeg andere verschuivingen plaats in de tijd. Echter als ik kijk naar het heden bevinden wij ons eigenlijk weer in de jaren 80 van onze vorige eeuw. Haute Couture merken die produceren voor de massa, waardoor sterke merken ons imago bepalen. Dit is geen kritiek, iedereen is vrij om te doen waar die zich goed bij voelt. Echter waar zit het persoonlijke dan in als iedereen hetzelfde zou draagt? Daarmee ben ik wel van mening dat merken eigenlijk al snel weinig voor iemand doet. Ik hoop op een verschuiving net als met het pak… Juist de accessoires die iets zeggen over de persoon. Elegánsia Accessoires heeft dit dan ook als een missie. Het moet vooral gaan over de accessoires. 

In onze stylings willen wij de kracht van accessoires laten zien. Details van de oorbellen laten terugkomen in de tas, details van de tas laten terugkomen in de oorbellen. Het ijzerwerk van bijoux terug laten komen in de tas, het ijzerwerk van de tas terug laten komen in de bijoux enz. Ook vooral bijbehorende accessoires bieden zoals portemonnees en kaarthouders voor bij de damestassen. Bovendien bieden wij accessoires om de tassen te kunnen sieren. In de nabije toekomst gaan wij het aantal accessoires nog verder uitbreiden. 

Elegánsia Accessoires is er voor iedereen. In het bijzonder richten wij ons op dames die werkzaam zijn in de Advocatuur en in de Cosmetica. Onze accessoires passen ook goed voor tijdens gala's en bruiloften. Wij bieden standaard net iets meer elegantie en verfijning. Ons doel is dames zo ver te krijgen om met behulp van onze accessoires zichzelf uit te dagen, nog meer met hun styling te gaan doen!