Paris

 

Het is de eerste grote stad die ik bezocht in mijn jeugd. Parijs is een stad die mij direct in de greep had. Mode had hier een andere betekenis dan waar ik vandaan kwam en de eetcultuur had een duidelijke aanwezigheid. Dit zijn exact de dingen waarom ik direct van de stad ben gaan houden. Nee, niet vanwege Disneyland Parijs. Ondanks dat dit de reden was van mijn eerste bezoek en hier zit het exact in: Als kind vond ik het toen al leuker om de binnenstad van Parijs te bezoeken.


Ik ben inmiddels goed bereisd en ken genoeg andere Europese steden, maar er is geen enkele Europese stad dat mij in het hart zit als Parijs. Ik kan er makkelijk jaren niet komen en toch is het van grote betekenis. Zo een tien jaar geleden werd ik werkelijk verliefd op de Haute Couture huizen. Het 1ste en 8ste arrondissement kan ik dan ook uitlopen met de ogen dicht. De Champs-Elysees is absoluut mijn favoriete locatie. De passie voor mode accessoires werd door mijn vele bezoeken aan Parijs alleen maar meer aangewakkerd.

Waarom die link vanuit Nederland?

Elegánsia Accessoires is opgericht in Nederland. Alleen verwacht de organisatie, Frankrijk als belangrijkste markt te hebben. De organisatie merkt dit vandaag al. Voorlopig blijft Rotterdam de vestiging locatie, maar dit zal binnen twee jaar gaan veranderen. Om te gaan vestigen in één van de departementen die grenzen aan department 75: Parijs. Op deze manier kunnen wij de Franse markt het beste bedienen en betrokken blijven bij de Franse maatschappij. Vanuit Parijs zal Elegánsia nog steeds blijven leveren aan Nederland, België en Luxemburg. Concreet wordt Parijs de stad van Elegánsia Accessoires. 


De Fransen hebben een sterkere gevoel voor mode en Françaises hebben daarmee veel meer een eigen style. Wij prijzen de Franse mode en vrouwen daarom enorm. Hier willen wij andere vrouwen zoals de Nederlandse, warm voor maken. Omdat Elegánsia gelooft in een eigen style wat wij altijd meenemen in de visie van het bedrijf. Het verklaard onze slogan. Overigens is dit geen letterlijke vertaling omdat je in de ene taal iets soms mooier kunt zeggen. Totdat het zover is opereren wij met veel plezier vanuit Nederland!